Rikke Milbak

Biologisk Rådgivning

Dompap (Pyrrhula pyrrhula)

Vilde fuglefrø

Tips & Tricks

Det er ved at blive koldt og inden længe bliver det rigtigt koldt. Småfuglene finder energi i vilde frø, bær og frugter på uslåede arealer, haver, hegn og krat. Lige nu kan du samle vilde fuglefrø og bær fra naturen og hente det hjem til din nære natur. Det er et bæredygtigt og ugiftigt alternativ til supermarkedets fuglefoder.

Frøstande af lancetbladet vejbred (Plantago lanceolata) er super gode vilde fuglefrø. Foto: www.rikkemilbak.dk

I vejrabatter og andre uslåede græsarealer kan du finde frøstade af vejbred. Du kan finde både glat og lancetbladet vejbred, og begge arter har kraftige frøstande med masser af frø. Her midt på efteråret står de og er letgenkendelige.

Pluk en stor buket og hæng den op på altanen, i haven eller dit gårdanlæg. Du kan også tørre buketter og gemme dem til senere på efteråret eller vinteren, når det bliver rigtigt koldt. På samme måde kan du gøre med bærbærende grene af buske og træer, som fx tjørn, rønnebær, havtorn, kornel og liguster.

Når du fodrer småfuglene i vinterhalvåret har du sikret dig daglige naturoplevelser på helt nært hold. Og sandsynligheden for at fuglene vælger at yngle i din nære natur er større.