Rikke Milbak

Biologisk Rådgivning

Vilde rimfrost eventyr

Tips & Tricks

Nattens temperatur dykker til omkring frysepunktet for tiden, og mange morgener er fantastiske med fuld tryk på solen.

På den her tid af året er det meste vilde liv gået på vinterpause, men går vi på jagt med kameraet venter der fantastiske oplevelser lige uden for gadedøren.

Hen på formiddagen efter sådan en iskold nat i november kan vi finde planter indhyllet i rimfrost. De er ufatteligt smukke og helt magiske i forstørrelsen på skærmen. Nærmest dragende, og jeg må ud igen næste dag for at finde endnu flere vilde rimfrost eventyr.

Rødkløveren blomstrer i plænen helt ind i november, og når frosten bider trækker den de øverste blade over sig nærmest som en dyne. Rødkløver er en god kandidat til de vilde altankasser og blomstrende plæner i baggårde og på gadehjørner.

På taget af børnenes legehus er der magi blandt husløg, som nærmest stråler om kap med solen. Og stenurterne på hønsehusets tag har pudret sig med rimfrosten. Tagene på havens hønsehus og børnenes legehus er grønne året rundt af tørketålende planter og mosser.

Stenurterne og mosserne er tilpasset ekstreme temperaturudsving og er derfor også oplagte til din solvarme altankasse, hvor sommerblomsterne alligevel aldrig overlever. Det er selvfølgelig også kun en ekstra bonus, at de blomstrer med de yndigste blomster om sommeren, og at planterne vokser sig skønnere med årene.

Så du slipper altså helt for at investere i sommerblomster – bæredygtigt og særdeles miljøvenligt.