Rikke Milbak

Biologisk Rådgivning

Projekter

Lokale indsatser for naturen

De seneste tre år har jeg haft mulighed for at arbejde med formidling af mit eget lokalområdes natur, og arbejde aktivt for at skabe et lokalt engagement omkring vores muligheder for at gøre en forskel for naturen. Projekterne var primært muliggjort af midler fra Københavns Kommunes Utterslev Mose Pulje.

En agerhumle har fået mulighed for at hente forsyninger i sentblomstrende cosmos efter Bispeparken fik naturbede i Projekt “Mere liv på din egen grønne plet”.

Projekt “Mere natur i haverne ved Utterslev Mose”. Fra januar til juni 2018 har grundejerforeninger og lignende foreninger ved Utterslev Mose haft mulighed for at booke oplæg og lokale havevandringer med mig. Sideløbende har jeg formidlet via facebookgruppen om havernes natur og vores muligheder for at bidrage til en øget biodiversitet i haverne.

Projekt “Mere liv på din egen grønne plet”. Fra april til juni 2017, hvor Anders Adams og jeg formidlede om de nære naturoplevelser og gav tips og tricks til mere og bedre bynatur med udgangspunkt i 5 små grønne offentlige områder i randområdet til Utterslev Mose.

Projekt “Vi byder naturen indenfor i Utterslev”. Fra maj til december 2016, hvor jeg med udgangspunkt i grundejerforeningen Utterslevhøj, børnehuset Edel Liisberg og Utterslev Skole viste med projektet, at det i høj grad var muligt at vække en begejstring for naturen, og skabe et engagement omkring deltagernes egne muligheder for at fremme den biologiske mangfoldighed i området. Projekttanken tog sit udgangspunkt i et forskningsprojekt fra Århus Universitet (Parcelhushaven – en del af byens natur, 2014). Projektet blev i februar 2017 belyst i DR programmet Natursyn – Om at inspirere sine naboer til at lokke naturen indenfor i haverne: http://www.dr.dk/nyheder/viden/miljoe/inviter-den-vilde-natur-ind-bag-ligusterhaekken